Jackie... een Nederlandse Fine-art Artist, woonachtig sinds januari 2015 in Zuid-Spanje / Andalusië.


Ze is een veelzijdige kunstenares met een grote voorliefde voor het detail.

In 2011 heeft Jackie besloten om haar liefde voor de kunst tot uiting te brengen en is zij als kunstenares zoveel mogelijk in haar kleine studio aan het werk. De creatieve zijde die altijd gesluimerd heeft krijgt nu de volle ruimte om tot ontplooiing te komen.

Jackie is volledig autodidact. Het gevoel voor compositie, kleur, licht en vorm alsook het enorme gevoel en oog voor detail is haar aangeboren. Wanneer ze werkt , leeft ze zich volledig in haar eigen wereld in, verenigt zich met het onderwerp. Elk nieuw thema en/of medium is een ontdekkingsreis voor haar. Zoals ze zelf zegt: “ik begin ergens en het ontstaat gewoon”.

Haar schilderijen, tekeningen en airbrushwerken getuigen van een goede beheersing van diverse technieken en materialen. In haar hybride werken waar technieken en mediums samenvloeien, elkaar versterken, ontwikkelt zij haar eigen stijl en mede door de airbrushtechniek is zij in staat haar werken een extra dimensie te geven. Naast acryl en gouache, werkt Jackie ook met grafiet, pastel en kleurpotlood.

De thema’s van haar schilderijen tonen een grote variëteit, van stilleven tot portret van mens en dier, van landschappen tot stadsgezicht, alles om haar heen is de moeite waard om te verwerken in een schilderij. Jackie houdt van fijnheid, nauwkeurigheid, detail en deze kenmerken zijn dan ook typerend voor haar werk, werk dat juist door deze kenmerken een hoge mate van realisme vertoont. Door haar enorme inlevingsvermogen, beheerst zij de kunst om met haar werken de toeschouwer geheel in haar wereld te betrekken.

Jackie exposeert haar werken vanaf 2012.
Naast haar eigen vrije werken, staat ze u ook graag ter beschikking voor opdrachten. (zie Info pagina)